Bullmastiffs die reeds zijn herplaatst

De honden op deze pagina hebben een passend thuis gevonden. Wij wensen hun veel geluk en plezier in hun ‘gouden mandje’!!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Rambo (niet meer beschikbaar)
De eigenaren hebben besloten toch Rambo zelf te houden.

Roepnaam : Rambo Leeftijd nu : bijna 5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Rambo is een vriendelijke, sociale reu die is opgegroeid in een gezin met kinderen. Hij is gewend om in huis te wonen en mee te draaien met het gezin. Hij kan eventjes alleen zijn en verblijft dan los in huis zonder te slopen of zingen.

Hij heeft samengeleefd met 2 kleine hondjes en een papegaai. Hij kan echter absoluut niet met katten samen. Buiten is hij ook erg sociaal naar andere honden dus als er een klik is zou Rambo prima samen kunnen leven met een teefje.

Rambo heeft geen cursussen gevolgd maar luistert goed. Hij is zindelijk en gezond al lopen de entingen wel een beetje achter. Rambo is gek op wandelen en op eten.

In verband met de gezondheid van de eigenaar zijn ze tot hun spijt op zoek naar een nieuw thuis voor Rambo. We zoeken een plek waar hij in huis met een gezin komt te leven. Een hondenvriendinnetje zou geen probleem moeten zijn, al moeten deze natuurlijk altijd eerst kennismaken om te kijken of er een klik is, maar wij plaatsen geen reuen bij reuen.


Mojo (niet meer beschikbaar)
Kon toch bij zijn vrouwtje blijven wonen.

Roepnaam : Mojo Leeftijd nu : 5 jaar
Geslacht : gecastreerde reu Stamboom : Ja
Mojo is een rustige, lieve reu die voornamelijk op (een groot) eigen terrein heeft geleefd. Hij verblijft in de zomers buiten en in de winter heeft hij zijn slaapplek in de bijkeuken.

Momenteel leeft hij samen met een ander hondje maar dit kan enkel omdat hij deze vanaf pup af aan kent. Verder accepteert hij alleen andere hondjes op zijn terrein die hij vanaf pup af aan kent, andere honden worden niet geaccepteerd. Hoe hij buiten zijn eigen terrein op andere honden reageert is niet bekend.

Mojo is opgegroeid met paarden en pony’s en kan hier erg goed mee overweg. Ook voor kinderen is hij lief. Helaas veranderd de situatie van Mojo zijn baasjes waardoor er niet meer genoeg tijd en ruimte voor hem is.

Wij vermoeden dat Mojo nog zeker het een en ander kan leren met het oog op omgeving en woonsituatie. Omtrent zijn gedrag naar andere honden zal er ervaring nodig zijn om dit in goede banen te lijden tijdens het uitlaten. Gezien hij altijd erg vrij is gelaten denken wij niet dat hij aangeleerd kan worden met andere honden op één terrein te leven.

Wij zijn op zoek naar een plek waar Mojo heerlijk aandacht en knuffels krijgt. Naar iemand die ervaring heeft met het (her)opvoeden van honden en het geduld heeft hem bekend te maken met voor hem vreemde situaties. Een plek zonder andere honden maar eventuele paarden zijn geen bezwaar.


Elba (Niet meer beschikbaar)
Wij krijgen geen reactie meer van de eigenaren en vermoeden dat Elba is herplaatst.

Roepnaam : Elba Leeftijd nu : 4 jaar
Geslacht : Teef (wordt gesteriliseerd) Stamboom : Ja
Elba is een aanhankelijke, knuffelige dame die erg graag bij je is. Ze kan goed met kinderen van alle leeftijden overweg. Ook is Elba opgegroeid met katten als huisgenoten en kan hier dus goed mee samen leven.

Ze kan helaas niet overweg met andere honden. Zowel binnen- als buitenshuis gaat dit niet goed en aan de riem kan ze dan ook uitvallen naar andere honden.

Deze dame is gewend in huis te leven en kan ook rustig los blijven als ze even alleen moet zijn. Wegens verhuizing kunnen de eigenaren helaas niet meer voor haar zorgen. We zijn dan ook op zoek naar een plek waar Elba weer veel bij haar (nieuwe) gezin kan zijn. Een plek zonder andere honden maar wel eventueel met katten. Iemand die wel sterk in zijn schoenen staat met het uitlaten of voldoende mogelijkheid heeft haar op eigen terrein uit te laten en haar energie te laten kwijtraken.

 


Zitta & Buddhie (Niet meer beschikbaar)
Na lang zoeken heeft het baasje hulp gevonden met uitlaten waardoor ze beide thuis kunnen blijven wonen.

Roepnaam : Zitta en Buddhie Leeftijd nu : Zitta 5 jaar
Buddhie 3 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde Teef /
Ongecastreerde Reu
Stamboom : Nee,
Zitta bullmastiff
Buddhie Kruising met stafford
Zitta en Buddhie zijn moeder en zoon. Zitta is een (stamboomloze) bullmastiff, Buddhie is haar zoon (kruising met een stafford). Ze zijn altijd samen geweest en daarom erg aan elkaar gehecht. We willen daarom proberen ze samen te plaatsen.

Zitta is een rustige, luie dame. Haar zoon Buddhie is echter nog jong van geest en lekker onstuimig. Ze zijn beide lief met kinderen. Helaas kunnen ze niet samen met katten. Moeder Zitta kan niet met andere honden overweg, ze accepteert enkel haar eigen Buddhie. Buddhie zelf is buiten wel nieuwsgierig naar andere honden maar er is nooit echt geprobeerd hoe hij verder erop reageert.

Ze kunnen los in huis verblijven en zijn dit dan ook gewend. Als ze erg lang alleen zijn dan willen ze nog weleens wat blaffen.

Beide honden hebben echter wel hun beweging nodig; voor Zitta omdat ze snel aankomt ondanks aangepaste hoeveelheid voeding (heeft dan ook wat overgewicht momenteel) en Buddhie om zijn energie kwijt te raken. Door de gezondheid van de eigenaresse lukt dit op het moment niet en daarom hopen we voor hen een plaatsje te vinden waar dit wel lukt.

We zijn dus op zoek naar een plek waar moeder en zoon het liefst samen mogen verblijven maar een plek voor Buddhie alleen is ook mogelijk. Omdat niet echt bekend is hoe Buddhie reageert op andere honden zonder aanwezigheid van zijn moeder plaatsen we hem enkel bij een andere teef. We zoeken een plek waar men de tijd neemt om lekker te wandelen en waar ze aan aandacht niet te kort komen.


Robbie (Herplaatst in Juni 2018)
De eigenaar heeft zelf een plekje gevonden voor Robbie.

Roepnaam : Robbie Leeftijd nu : 2,5 jaar
Geslacht : gecastreerde reu Stamboom : Nee
Robbie is een hond die op zijn toch jonge leeftijd al een heel verleden met zich meedraagt. Door veranderingen in zijn situatie heeft hij eigenlijk een valse start gehad met weinig aandacht, slechte voeding en het buiten leven in een kennel en hij heeft daardoor een achterstand opgelopen. Robbie heeft gesloopt, was niet zindelijk en had energie te over door het tekort aan aandacht. Hoewel het een lange weg is om van hem weer een fijne, goed gedragende hond te maken wordt hier momenteel hard gewerkt en ze zijn al een eind gekomen.

Op dit moment sloopt hij niet meer, is gewend aan het binnen leven, kan hij zijn energie kwijt tijdens wandelingen en spelletjes waardoor hij zich in huis al heel goed gedraagt en is hij ver zindelijk. De valse start heeft hij dus al achter zich gelaten maar de achterstand moet nog wel wat ingehaald worden. Zo kan hij uit enthousiasme soms toch nog onstuimig reageren (ook binnenshuis), moet er met aan de riem lopen nog veel geleerd worden en wil hij ’s-nachts nog weleens een plasje binnen doen. Maar wat hij vooral erg veel nodig heeft is aandacht en knuffels.

Hoewel Robbie op dit moment samenleeft met een ander hondje, denken wij dat Robbie een plekje alleen verdiend en nodig heeft. Zodat alle aandacht op hem gericht kan worden bij het opnieuw aanleren van alles, zodat alle energie in hem geïnvesteerd word omdat hem toch nog veel geleerd en herhaald moet worden. Zodat zijn achterstand straks geen achterstand meer is maar hij gewoon een hond kan zijn die een nare periode achter hem heeft gelaten. Het samenleven met katten is geen probleem.

Wat Robbie nodig heeft is iemand die deze kerel een kans wil geven, geduld heeft om hem weer alles bij te brengen, en begrijpt dat dit niet binnen één week gerealiseerd kan worden. We zoeken daarom een plek waar hij binnen mag wonen en weinig alleen zal zijn, waar veel tijd en energie in hem geïnvesteerd zal worden, waar de door hem gedane cursus eventueel weer opgepakt wordt zodat hij weer weet wat van hem gedacht word en hij zijn energie wat kwijt kan. Waar er gewerkt word aan de zindelijkheid ’s-nachts en het aan de riem lopen, waar hij veel knuffels krijgt en met hem gespeeld word.


Bentley (Herplaatst in April 2018)
Het baasje van Bentley heeft zelf een ander plekje voor hem gevonden!

Roepnaam : Bentley Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Bentley zit nu bij zijn derde eigenaar maar heeft nog niet de juiste baas gevonden. Niet omdat hij zo moeilijk is maar omdat de situatie waarin hij nu zit gewoon niet goed bij hem past. Bentley heeft bij zijn eerste eigenaar zijn poot gebroken, hij is hieraan geopereerd en het is hersteld en vastgezet. Hij is daarna in een asiel terecht gekomen en via daar herplaatst om een terrein te gaan bewaken. Hoewel gewoon een rondje wandelen geen probleem is voor hem, is de terreinbewaking echt teveel loopwerk en beweging voor Bentley. Daarnaast heeft Bentley erg veel moeite met het verblijf in zijn kennel waardoor hij uit verveling slecht eet.

Bentley is verder een lieve, vriendelijke reu. Hij kan niet met andere reuen en met andere teven is niet bekend. Hij heeft momenteel nooit lijfelijk contact met andere honden of huisdieren (hij ziet enkel andere honden vanuit zijn kennel) en daarom is niet bekend hoe hij hierop zou reageren.

Wij zijn dus op zoek naar een warm mandje voor Bentley. Een plek waar hij lekker binnen bij de kachel kan liggen, regelmatig een kroel krijgt en waar hij niet te vaak alleen is. Ergens bij iemand waar hij niet dagelijks vele kilometers hoeft te wandelen maar wel zijn aandacht krijgt en er met hem gespeeld word.


Simba (Helaas geen baas)
Ondanks dat we geïnteresseerde hebben gevonden krijgen we geen reactie meer van de eigenaren. Helaas kunnen wij dus niets voor Simba betekenen.

Roepnaam : Simba Leeftijd nu : net 7 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Simba is een ontzettend lieve, zachtaardige reu. Hij is erg aanhankelijk en wordt omschreven als een goede, trouwe sul.

Hoewel Simba zijn leeftijd misschien niet mee heeft is hij helemaal gezond en heeft hij eigenlijk ook nooit wat gemankeerd.

Simba is gewend in huis te leven en kan prima even alleen zijn zonder zangaudities te doen en zonder het demonstreren van het demonteren van kussens of andere meubelstukken. Simba is ontzettend lief en zachtaardig voor kinderen, maar per ongeluk soms toch een beetje bullmastiff lomp.

Hij is niet gewend met katten te leven en het is dus ook niet bekend hoe hij hierop zal reageren. Buiten is hij enthousiast maar altijd vriendelijk naar andere honden, hij wil erg graag spelen.

De eigenaren van Simba hebben helaas niet meer de tijd en mogelijkheid voor hem te zorgen. We zoeken daarom een plekje waar Simba welkom is, waar er weer tijd is voor eindeloze kroelpartijen, af en toe een spelletje en misschien een kindje om kusjes te geven. Een plekje waar hij lekker binnen mag leven in een gezin en hij (hopelijk) nog jaren mag genieten.


Tank (Herplaatst in Maart 2018)
Het baasje van Tank heeft zelf een andere plek gevonden voor hem.

Roepnaam : Tank Leeftijd nu : 16 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Tank houd ontzettend van knuffelen en kruipt graag op schoot.

Momenteel leeft hij samen met een andere reu en doordat de andere reu dominant is, is dat al eens fout gegaan met eten. Tank reageert ook erg fanatiek op andere honden die voorbij zijn territorium lopen en daardoor heeft hij, op dit verhitte moment, gehapt naar hun 7 jarige dochter.

Omdat het dus niet meer samengaat met hun andere hond, en ze het met hun dochter niet meer vertrouwen, wordt er een andere plek gezocht voor Tank.

Tank is niet gewend niet veel alleen te zijn en loopt anders vrij op een terrein rond om te waken. Hij heeft geen cursus gevolgd maar kent wel een aantal commando’s. Tank kan wel zelf deuren open maken en hier dient dus rekening mee gehouden te worden.

We zijn dus op zoek naar een plek zonder andere honden, en zonder kinderen waar hij ruimte heeft om zijn energie kwijt te raken. Een plek waar er nog met hem gewerkt word om zijn ongewenste gedrag te verminderen maar waar hij ook liefdevol wordt behandeld. Denkt u hem dit ‘gouden mandje’ te kunnen bieden? Meld u dan aan als adoptant onder het kopje ‘Ik zou graag een bullmastiff een thuis bieden’.


Capo (Herplaatst in Maart 2018)
Tegelijk met onze aanmeldingen is er door de eigenaar een nieuw baasje gevonden voor Capo.

Roepnaam : Capo Leeftijd nu : 10 maanden
Geslacht : teef Stamboom : Ja
Capo is een leergierige, knuffelige dame. Ze wandelt graag en vind het erg leuk om met je bezig te zijn. Vanuit de fokker is ze bekend met katten en ook dit zal dus geen probleem zijn, buiten reageert ze hier immers ook niet op.

Momenteel leeft Capo samen met een andere teef in huis en dit geeft nogal wat spanning. Doordat de andere hond nogal wat spanning heeft met het uitlaten, reageert Capo hier vanuit haar onzekerheid erg sterk op waardoor het dus niet samengaat. Bij wandelingen alleen met haar is er geen enkel probleem en is ze haar zelf waarbij ze erg alert en goed reageert op de eigenaar. Wij denken dat Capo wel samen kan met een rustige, zelfverzekerde reu die een haar duidelijkheid bied waardoor heel haar onzekerheid wordt weggenomen.

Deze dame is gewend om in huis te leven en ook als de eigenaren even weg zijn kan ze prima los in huis verblijven. Capo blijkt wel te reageren op bepaalde voeding waardoor de eigenaren nu aan het proberen zijn of het voeren van vers vlees deze problemen opheft.

Doordat het dus niet goed samengaat met de andere hond des huizes en deze spanning natuurlijk alleen maar erger word, ondanks verschillende pogingen dit tegen te gaan, zijn we op zoek naar een ander plekje voor Capo. Een plek waar er lekker met haar geknuffeld word, waar ze haar energie kwijt kan en wellicht een cursus met haar gedaan wordt omdat ze dit zo leuk vind. Een plek waar eventueel alleen een rustige, zelfverzekerde reu aanwezig is. Iemand die begrijpt dat ze niet tegen alle soorten voeding kan en hierin, samen met haar, de weg verder wil bewandelen zodat ze haar verdere leven hier geen last meer van hoeft te hebben.Binq (Herplaatst in Februari 2018)

Binq in zijn nieuwe thuis:

Binq:

Roepnaam : Binq Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Binq is een lieve, vriendelijke reu die houd van knuffelen en aandacht. Hij is opgegroeid met kinderen en kan hier dan ook goed mee omgaan.

Hij vind wandelen heerlijk en is dan ook erg vrolijk. Hij accepteert andere honden maar als een hond zich vervelend (heel druk) en/of dominant gedraagt, dan reageert hij er wel op en snauwt ze dan af. Binq is relatief energiek en vind het heerlijk om bij je te zijn maar kan ook prima even alleen zijn. Hij kan ook even los in huis verblijven maar wil heel soms dan nog weleens een afstandbediening, schoen of zak met uien opzoeken als tijdverdrijf.

Door veel verandering in zijn thuis situatie is het voor de eigenaren niet meer mogelijk om voor Binq te zorgen. Binq heeft hierdoor een wat onstabiele periode gehad en er zal dus weer even (net zoal bij iedere herplaatser) wat aandacht moeten worden gegeven om de bij hem bekende (opvoedings en gedragings) regels duidelijk te maken. Vermoedelijk zal hij dit in een stabiele situatie snel oppikken als hij consequent zijn regels krijgt aangegeven. Het contact over Binq verloopt via zijn fokker die nu tijdelijke opvang voor hem heeft geregeld.

We zoeken dus een gezin of eigenaar die deze lieve knuffelaar met eventjes wat extra aandacht en liefde weer aan het deelnemen in een gezin laat wennen en hem een stabiele leefsituatie geeft. Iemand die niet te veel van huis is en/of de mogelijkheid heeft hem lekker mee te nemen. Een plaats waar er genoeg aandacht en knuffels worden gegeven en er leuke dingen met hem ondernomen worden.Noosa (Herplaatst in Februari 2018
Er is door de eigenaar een nieuw baasje gevonden voor Blue.

Roepnaam : Noosa Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde teef Stamboom : Nee
Noosa is een wat actievere dame die ook graag knuffelt. Ze vind het heerlijk om te wandelen en een spelletje te doen. Ze is gewend om in huis te wonen en kan ook prima even alleen zijn.

Aan de riem is ze enthousiast en alert op haar omgeving. Naar andere honden aan de riem wil ze nog weleens proberen te trekken maar als men duidelijk aangeeft dit niet te accepteren legt ze zich daarbij neer. Ze kan niet met andere honden overweg en daardoor vinden de eigenaren het moeilijk haar te vertrouwen met hun baby en dit is dan ook de reden dat ze op zoek zijn naar een ander plaatsje.

Omdat Noosa ook even tijd nodig heeft om je te vertrouwen zijn we op zoek naar een rustige plek zonder andere honden. Naar iemand die tijd en geduld in haar wil investeren en haar kan begeleiden om haar onrust weg te nemen.


Blue (Herplaatst in December 2017)
Er is door de eigenaar een nieuw baasje gevonden voor Blue.

Roepnaam : Blue Leeftijd nu : 11 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Deze jonge reu heet Blue. Blue is een enthousiaste, energieke en aanhankelijke reu. Hij zit nog in zijn ‘puberfase’ en heeft hier dan ook begeleiding bij nodig. Zoals (bijna) iedere jonge reu heeft hij een baas nodig die hem nog een stukje consequente opvoeding meegeeft. Daarnaast bruist een hond in de puberfase ook van energie en heeft hij het nodig dit kwijt te raken door een wandeling of even samen te rennen en spelen.

Blue is netjes geslaagd voor zijn puppycursus en is bekend met de commando’s. Hij heeft wel het gebruikelijke reactievermogen van een bullmastiff en het duurt soms dan ook even voor een commando binnenkomt/word uitgevoerd. Nieuwe dingen kunnen soms ook een beetje spannend zijn (het zijn van een puber is ook zo spannend) en een zekere baas die hem laat zien dat het allemaal niet zo spannend hoeft te zijn en hem duidelijkheid maar ook geborgenheid bied komt hierbij goed van pas.

Hij is gewend om binnen in huis te leven. Gezien hij toen hij jong was weleens wat stuk heeft gemaakt is hij gewend om in een kleinere ruimte dan de woonkamer te verblijven als men even weg is.

Ondanks dat hij beste vriendjes is met het (lopende) zoontje van de eigenaren heeft hij toch moeite met hun (redelijk onverwachts gekomen) baby. Dit uit zich bij hem in jaloers gedrag. Daarnaast is de gezondheid van de eigenaresse (lees hoofdverzorger) niet meer dermate dat ze ervoor kan zorgen dat hij al zijn energie kwijtraakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eigenaren hebben besloten voor Blue te zoeken naar een situatie waarin hij wel kan krijgen wat hij verdiend.

We zijn dus op zoek naar een baas die het geduld heeft om tegenover een puber de regels te blijven herhalen tot hij uit deze fase is, hem consequent en duidelijk behandeld en die lekker van wandelen en spelen en rennen met de hond houd. Daarnaast wordt Blue niet geplaatst in een gezin met kinderen jonger dan 5 jaar, dit om geen onnodige spanningen of situaties te creëren waar Blue twijfels bij kan krijgen hoe hij moet reageren.


Lady (Niet meer beschikbaar sinds December 2017)
De eigenaresse wil Lady toch graag bij haar houden.

Roepnaam : Lady Leeftijd nu : 4 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde Teef Stamboom : Ja
Lady is een gezonde, maar wat onzekere dame die op zoek is naar duidelijkheid. Ze is ontzettend gek op water en zwemmen. Ze kan prima even alleen zijn los in huis en sloopt dan niets.

Na een scheiding is Lady bij de eigenaresse gebleven, deze heeft echter moeite haar te houden met uitlaten en omdat ze er nu ook alleen voor staat besloten dat het beter is voor Lady als ze een eigenaar krijgt die steviger in zijn of haar schoenen staat.

Door haar onzekere karakter heeft ze echt sturing nodig en een baas die duidelijke regels stelt en ook consequent volgt. Haar onzekere karakter uit zich in het soms schikachtig maar soms ook uitvallend reageren naar bv fietsers of hardlopers.

Lady heeft wel cursus gevolgd en kent de commando’s, deze zijn echter weinig gebruikt en dit zal dus weer opnieuw aangeleerd worden. Waarschijnlijk pikt ze het wel snel op omdat het haar wel bekend is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor andere honden, ze heeft er wel interesse in en hoewel ze haar grenzen aangeeft is dit ook nooit een groot probleem geweest. Maar ze is al een tijd niet echt in contact geweest met andere honden omdat de eigenaresse haar niet aankan en dit zal dus goed ondersteund moeten worden.

We zijn voor Lady op zoek naar een baas die stevig in de schoenen staat, haar een goede en consequente begeleiding kan geven om haar onzekerheid te verminderen, tijd en geduld in haar wil investeren om haar weer op de rit te krijgen.


Diva (Herplaatst in November 2017)

Diva (nu Didi) in haar nieuwe thuis:

Diva:

Roepnaam : Diva Leeftijd nu : 2,5 jaar
Geslacht : gesteriliseerde Teef Stamboom : Nee
Het zit voor Diva even niet mee. Diva (voorheen Poekie) is door ons herplaatst vanwege scheiding in september 2016. De nieuwe eigenaren van Diva zijn nu echter ook gescheiden en hoewel ze haar graag met alle liefde willen houden is de woning tot hun spijt daarvoor niet geschikt. We zijn dus op zoek naar een plekje waar Diva oud en grijs mag worden en ze nog lang haar lieve zelf kan zijn.

Diva is een lieve hond die goed kan met andere honden en ook poezen gewend is. Ze is ook erg lief voor kinderen. Ze heeft netjes op cursus gezeten en kent alle commando’s en is aan de riem ook een gemakkelijke hond.

Ook in huis weet ze zich prima aan te passen en ze kan best eventjes alleen zijn.

We zijn dus op zoek naar een adres waar deze dame voor altijd mag blijven en waar ze veel liefde en knuffels krijgt. Denkt u haar dit ‘gouden mandje’ te kunnen bieden? Meld u dan aan als adoptant onder het kopje ‘Ik zou graag een bullmastiff een thuis bieden’.


Bink (niet meer beschikbaar sinds November 2017)
Na wederom meerdere aanmeldingen en het contact leggen tussen geïnteresseerde en de eigenaar heeft de eigenaar opnieuw aangegeven af te zien van herplaatsing.
Bink blijft dus bij zijn huidige eigenaren.

Roepnaam : Bink Leeftijd nu : 4,5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Bink is een vriendelijke reu die goed samen kan met andere honden in en buitenshuis. Hij kan echt niet overweg met katten. Hij woont momenteel bij een gezin in huis en is echt gek op de kinderen. Ook als hij even alleen moet blijven kan dat prima binnen want hij maakt niets kapot.

Bink heeft alleen de puppycursus gehad en loopt al een tijdje achter met entingen (niet iedereen is hier voorstander van). Hij is verder goed gezond.

Helaas kunnen de eigenaren door werk en verzorging van een familielid niet meer de tijd vinden voor Bink die hij wel verdiend en daarom zijn we op zoek naar een ander thuis.

Bink is dus op zoek naar een thuis waar hij lekker binnen kan wonen, eventueel met kinderen kan spelen, waar geen katten wonen en waar hij wel lekker veel aandacht krijgt.


Daisy (Herplaatst in Oktober 2017)
Bij het eerste adres bleek Daisy toch niet op haar plaats. Nadat de eigenaar Diasy heeft teruggehaald is ze inmiddels opnieuw verhuisd en we hopen dat ze daar voor altijd kan blijven.

Daisy in haar nieuwe thuis:

Daisy:

Roepnaam : Daisy Leeftijd nu : 2,5 jaar
Geslacht : Teef (gesteriliseerd) Stamboom : Ja
Daisy is een zachtaardige teefje dat erg van knuffelen houd. Ze is niet gewend om samen te leven met een andere hond maar buiten toont ze altijd duidelijk dat ze onderdanig is bij een kennismaking waarna ze het heerlijk vind om even te spelen. Er wonen bij haar in huis ook geen katten en andere huisdieren en er is dus niet bekend hoe ze hierop zal reageren.

Daisy is gewend om in huis te leven en dit kan ze prima. Wel vind ze het af en toe nodig om een kussen te slopen, maar bijna iedere bullmastiff eigenaar weet dat kussens nou eenmaal soms ontploffen bij afwezigheid van de baas.

Deze dame is gewend om los uitgelaten te worden en hoewel ze prima aan de riem kan meelopen vind ze zelf dat plassen en poepen toch echt zonder riem (dus los) moet. Ze kent een aantal commando’s zoals zitten, liggen, hier komen en ze geeft ook pootjes als je het vraagt. Toch heeft Daisy soms last van oost-indische doofheid als er iets veel leukers te zien is, maar dit is een echt bullmastiff trekje.

Doordat de eigenaren van Daisy gescheiden zijn en zij beide fulltime moeten werken merken ze dat Daisy echt aandacht te kort komt en hebben ze dan ook besloten dat het voor Daisy het beste is als ze ergens komt te wonen waar ze meer aandacht krijgt.

We zijn dus op zoek naar een plek waar vaak iemand thuis is, ze veel knuffels krijgt en eventueel een hondenmaatje woont. Een plek waar (stiekem) gelachen word om een ontploft kussen, omgegaan kan worden met een spontane aanval van oost-indische doofheid en waar ze wel haar vrijheid krijgt om los haar behoefte te doen. Denkt u haar dit ‘gouden mandje’ te kunnen bieden? Meld u dan aan als adoptant onder het kopje ‘Ik zou graag een bullmastiff een thuis bieden’.


Nena (Herplaatst in September 2017)

Roepnaam : Nena Leeftijd nu : 3 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde teef Stamboom : Ja
Nena is een knuffelkont, ze kroelt graag en is ook erg lief voor kinderen. Ze is gewend aan een kat in huis en heeft ook geen problemen met paarden, koeien en konijnen. Ze kan met name niet overweg met kleine hondjes en ook niet alle grote honden zijn haar vriend, ze kan dan flink uitvallen.

Hoewel er wel met Nena gewandeld wordt kan ze soms even schrikken aan de riem. De oorzaak is hiervan bij de eigenaar niet bekend en het is daarom belangrijk dat Nena een baasje krijgt wat hier goed mee omgaat en zich niet van zijn schoenen laat trekken (als ze schrikt kan ze een snuk aan de riem geven).

Nena is bekend met alle basiscommando’s. Hoewel ze af en toe wel te porren is voor een spelletje heeft Nena ook echte bullmastiff trekjes en kan ze erg lui zijn. Nena is niet goed op haar plaats bij de eigenaren en daarom zijn we op zoek naar een baasje die een goede klik met haar heeft en haar goede begeleiding kan geven aan de riem. Een nieuw thuis zonder kleine andere hondjes en wellicht een stabiele reu die als voorbeeld kan fungeren.


Bo & Diesel (Herplaatst in Juli 2017)

Bo & Diesel in hun nieuwe thuis:

In hun nieuwe thuis

Bo & Diesel:

Roepnaam : Bo en Diesel Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Teef en Reu (beide gecastreerd) Stamboom : Ja
Bo en Diesel zijn broer en zus en van pup af aan al bij elkaar. Het zijn ook zulke dikke vrienden dat hen van elkaar scheiden meer kwaad doet dan goed en daarom zijn we op zoek naar een plaats voor hen samen.

Deze twee bullmastiffs hebben, na vertrek bij de fokker, een vervelende start gehad waar ze helaas niet zoveel aandacht en verzorging kregen als ze nodig hadden. Sinds een aantal maanden zijn ze echter ergens anders opgevangen en inmiddels zijn ze er een stuk beter aan toe!

Hoewel ze allebei eerst even de kat uit de boom kijken zijn ze beide sociaal naar andere honden toe en vinden het heerlijk om te spelen, met elkaar maar ook met andere honden. Op dit moment wonen ze bij katten en een klein kind en dit gaat allemaal prima. Ondanks hun vervelende start reageren ze goed op vreemde mensen maar ook dus op andere dieren.

Bo en Diesel zijn wel gewend om veel buiten te verblijven en hoewel het binnen goed gaat is het toch wel belangrijk dat er ook een mogelijkheid voor ze is om naar buiten in een tuin of dergelijke te gaan.

Verder is Bo gek op water en hoewel Diesel ook van wandelen houd loopt hij soms wat stram, dit is gecontroleerd bij de dierenarts en er is niets ernstigs te vinden maar wel iets om rekening mee te houden.

Bo en Diesel zijn dus op zoek naar een plekje waar ze altijd samen kunnen blijven, ze hun liefde en verzorging krijgen die ze verdienen en waar er ook mogelijkheid is om buiten te zijn.


Kay (Herplaatst in Juli 2017)

Roepnaam : Kay Leeftijd nu : bijna 7 jaar
Geslacht : Reu (gecastreerd) Stamboom : Nee
Kay is een echte knuffelkont en is erg lief voor kinderen. Ook met andere honden heeft hij geen probleem en is hij hooguit wat enthousiast omdat hij graag wil spelen. Ook is Kay gewend om samen te leven met katten.

Deze kerel is gewend om los in huis te wonen en heeft nog nooit wat kapot gemaakt. Zijn favoriete hobby is snuffelen en knuffelen en hij word dan ook graag gekriebelt en geaaid.

Tot spijt van de eigenaren kan deze lieverd helaas niet mee verhuizen ivm emigratie en we zijn daarom op zoek naar een plek waar hij gezellig weer in een gezinnetje mee kan draaien.


Dirk (Herplaatst in Juni 2017)

Dirk in zijn nieuwe thuis:

Dirk:

Roepnaam : Dirk Leeftijd nu : 5,5 jaar
Geslacht : Gecastreerde Reu Stamboom : Nee
Dirk is een lieve, enthousiaste reu die erg houd van wandelen. Hoewel er momenteel geen kinderen bij hem wonen is hij hier wel erg lief voor.

Dirk woont samen met 2 kleine hondjes en een kat en dit is geen enkel probleem. Buiten wil hij soms in eerste instantie wat dominant reageren op andere honden maar meestal overwint de wil om te spelen en gaat het goed.

Momenteel woont Dirk in huis en kan hier ook prima even los alleen blijven. Dirk is in 2014 geopereerd aan gescheurde kniebanden en heeft daardoor de diagnose artritis. Hiervoor krijgt hij speciaal voer en daardoor heeft hij er geen last van en kan gewoon lange wandelingen maken waar hij dan ook erg van geniet.

Dirk kan helaas niet bij zijn huidige eigenaren blijven vanwege scheiding en is daarom op zoek naar een plekje waar hij gezellig in een gezin oud kan worden.


Max (Herplaatst in Juni 2017)
Ondanks dat er een kennismaking stond gepland heeft de eigenaar Max toch zelf geplaatst.

Roepnaam : Max Leeftijd nu : bijna 4 jaar
Geslacht : Reu (chemisch gecastreerd) Stamboom : Ja
Max is en echte vriendelijke kerel. Ballonnen zijn favoriet bij Max en hij kan hier erg leuk mee spelen. Hij is gek op autorijden en kruipt stiekem graag bij je op schoot. Hij heeft samengeleefd met kinderen en dit was geen enkel probleem. Als de eigenaren weg moeten blijft Max gewoon los in huis en dit gaat prima.

Met andere honden kan Max goed overweg. Hij gaat conflicten uit de weg en vind het juist leuk om met andere honden te spelen. Zo leuk dat hij hierin regelmatig afgeremd moet worden omdat hij met iedere andere hond die hij ziet wil spelen en dan ook aan de riem trekt. Max blaft vaak ook uit enthousiasme en het is dus niet verkeerd om wellicht op cursus deze dingen nog wat bij te schaven en tegelijk te werken aan de band van baas en hond. Voor vreemde/afwijkende dingen tijdens het wandelen is hij juist weer erg voorzichtig, een eigenschap die zeker niet onbekend is bij de bullmastiff.

Tot grote spijt van de eigenaren kan Max niet langer bij hen blijven wonen. Door een scheiding kunnen beide partijen hem helaas niet de aandacht geven die hij zeker wel verdiend en we zijn daarom op zoek naar een plekje waar hij volop aandacht krijgt en weer lekker zijn vrolijke zelf kan zijn. Max heeft niet in huis samengeleefd met andere honden maar na een goede introductie zou dit geen probleem hoeven zijn.


Mac (Herplaatst in Juni 2017)
De eigenaar heeft aangegeven zelf een plekje voor haar te hebben gevonden.

Roepnaam : Mac Leeftijd nu : 2,5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Mac is een hond met een eigen karakter. Hij is erg op zijn familie gericht en word graag aangehaald. Mac houd ontzettend veel van wandelen en spelen met een stok.

Hij is echter ook een dominante vent en laat dit dan ook regelmatig zien naar andere honden. Hij woont momenteel samen met een Argentijnse dog maar ook dit wil niet altijd goed gaan, dit komt met name doordat hij zijn voer absoluut niet met andere honden wil delen.

Mac kan terughoudend zijn naar onbekende mensen en is ook zeer waaks. Hoewel hij weleens binnen verblijft is hij gewend veel buiten te verblijven op een groot terrein en dit is dan ook de reden dat hij nu herplaatst moet worden. De eigenaren zijn vanwege omstandigheden kleiner gaan wonen en Mac heeft zijn ruimte nodig.


Lenna (Herplaatst in Mei 2017)

Lenna in haar nieuwe thuis:

Lenna:

Roepnaam : Lenna Leeftijd nu : 4,5 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde Teef Stamboom : Ja
Lenna is een nieuwsgierige, lieve dame. Ze is erg speels en daagt je graag uit voor een spelletje. Ze is gewend om met een andere hond samen te leven en ook katten en andere dieren zijn haar niet onbekend en geen probleem.

Het is een enthousiaste dame die iedereen even vriendelijk begroet en heel erg graag gewoon bij je is.

Hoewel Lenna gewend is om gewoon in huis te leven als de eigenaren erbij zijn,verblijft ze buiten als zij niet thuis zijn. Voor de nachten heeft ze haar eigen nachthok binnen welke ze helaas ook regelmatig bevuild.

De eigenaren zijn kleiner gaan wonen en hebben helaas minder tijd voor haar en daarom zijn ze op zoek naar een plaats waar ze meer aandacht krijgt.


Kyra (Herplaatst in April 2017)

Kyra in haar nieuwe thuis:

Kyra:

Roepnaam : Kyra Leeftijd nu : bijna 6 jaar
Geslacht : Teef Stamboom : Nee
Kyra is een lieve, vriendelijke dame die erg van knuffelen houd. Ze is heel erg graag bij je en bijna altijd wel in voor een spelletje. Hoewel Kyra nog nooit een cursus heeft gevolgd doet ze alles voor een snoepje. Ze is wel bekend met enkele commando’s. Tijdens het uitlaten komt ze soms een hond tegen die ze niet mag en waar ze dan tegen gaat staan blaffen, waarschijnlijk is ze dan makkelijk af te leiden met een snoepje. Bij andere honden die ze kent is ze juist soms erg enthousiast en zal dit enthousiasme juist een beetje getemperd moeten worden. Kyra is erg lief en enthousiast naar en voor kinderen maar kan, zoals iedere bullmastiff, soms onbedoeld wat lomp uit de hoek komen.

Deze dame heeft de eerste twee jaar binnen in een appartement gewoond en kon hier ook gewoon los even alleen blijven. Na een scheiding is ze echter binnen de familie verhuisd en ze verblijft sindsdien in een buitenverblijf. Dit verblijf bestaat uit een ren met een hok, waar ze overigens netjes zindelijk is. Sinds enkele weken wil ze ’s-nachts in haar verblijf nog weleens blaffen waardoor er buurtbewoners klagen vanwege overlast en ze hierdoor niet langer kan blijven. Omdat Kyra erg graag knuffelt zijn wij op zoek naar een plek waar ze op wordt genomen in het gezin en wij vermoeden dat dit probleem dan niet meer aan de orde is.


Rudolph nu Gino (Herplaatst in April 2017)

Gino in zijn nieuwe thuis:

Rudolph:

Roepnaam : Rudolph Leeftijd nu : 5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Rudolph verblijft momenteel in het asiel en we zouden hem daarom graag zo snel mogelijk in een goed thuis plaatsen. Het is een lieve aanhankelijke reu. Hij kan goed met andere honden overweg.

Hij kent al wel een aantal commando’s en is netjes zindelijk. Wel is hij enthousiast aan de riem (trekt) en heeft dus iemand nodig die hem leert dat dit niet hoeft. Rudolph vind kleine kinderen erg spannend en word daarom alleen bij kinderen ouder dan 12 jaar geplaatst.

We zijn op zoek naar een heerlijk thuis zonder kleine kinderen voor Rudolph maar misschien met een leuk speelkameraadje zodat hij nooit meer alleen hoeft te zijn.


Lola (Herplaatst in Maart 2017)
De eigenaar heeft aangegeven zelf een plekje voor haar te hebben gevonden.

Roepnaam : Lola Leeftijd nu : 23 maanden
Geslacht : Gesteriliseerde teef Stamboom : Nee
Lola is een lieve, vrolijke en speelse dame die graag met balletjes en stokken bezig is. Ze kijkt wel graag eerst de kat uit de boom maar kan ook met andere honden lekker spelen. Lola heeft netjes de puppycursus gevolgd en ook de gevorderden cursus is met doorlopen, enkel voor de gevorderden cursus is er geen examen gedaan ivm haar toenmalige loopsheid en schijnzwangerschap.

Deze dame is toen gesteriliseerd en licht incontinent geworden, met medicatie heeft ze alleen in haar diepe slaap nog wat urineverlies. Lola kan niet goed tegen voeding waarin rund verwerkt is en krijgt momenteel een brokvoeding van rijst met eend waar ze het goed op doet. Ook is ze momenteel herstellende van een kruisbandoperatie waardoor het loslopen nog wat voorzichtig opgebouwd moet worden. Vanwege de gezondheidsklachten van de eigenaar en ook de vaste medische kosten voor Lola kunnen de eigenaren dit helaas niet opbrengen en zijn we op zoek naar een ander huisje.


Nero (Herplaatst in Maart 2017)

Roepnaam : Nero Leeftijd nu : 19 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Nero is een speelse knuffelkont die zich in huis prima rustig kan gedragen. Buitenshuis weet hij niet altijd gelijk wat hij aanmoet met andere honden en is daardoor wat afwachtend maar vaak kan hij er erg leuk mee spelen.

Hoewel Nero erg goed luistert naar de commando’s is het een echte bullmastiff en heeft het soms even tijd nodig voor dat een commando doordringt. Als hij los is tijdens het wandelen gaat hij graag op onderzoek en daarom houden zijn huidige eigenaren hem aan een flex-lijn.

Naar kinderen toe is hij lief maar enthousiast en moet het enthousiasme soms wat afgeremd worden om het lompe-bullen-gehalte af te remmen. Nero is gewend om los in huis te zitten (als pup ook in de bench gewend) en kan ook prima eventjes alleen blijven.

Nero heeft maar 1 ingedaalde testikel en is hier nog niet aan geholpen. Er dient hier wel rekening mee gehouden te worden want als men een niet ingedaalde testikel laat zitten vergroot dit de kans op tumoren.


Guus (Herplaatst in Maart 2017)
De eigenaar heeft aangegeven zelf een plekje voor hem te hebben gevonden.

Roepnaam : Guus Leeftijd nu : 12 maanden
Geslacht : Reu (Chemisch gecastreerd) Stamboom : Ja
Guus heeft op zijn jonge leeftijd toch al een redelijk rugzakje; hij heeft al in een asiel gewoond en is vanuit daar weer verhuisd naar de huidige eigenaar. Guus heeft echter iemand met stevige schoenen nodig en is daarom nu op zoek naar zijn forever home!

Op dit moment gaat Guus nog wekelijks naar training om te proberen zijn achtergrond toch zo stabiel mogelijk te krijgen en zijn gedrag naar andere honden te verbeteren. Hij heeft er erg veel plezier in en werkt graag voor zijn beloning. Omdat hij al een ‘verleden’ heeft denken wij dat het verstandig is als een nieuwe eigenaar ook actief met hem aan de slag gaat.

Deze kerel verblijft in huis. Als hij even alleen moet blijven kan dat netjes in een hal of andere ruimte, hij is namelijk niet gewend aan een bench en raakt dan ook in paniek.

Guus kan zeker niet met alle honden, hij toont erg dominant gedrag naar met name reuen maar ook sommige teven. Om dit dominante gedrag te beperken of helemaal in te dammen zijn we op zoek naar een ervaren en consequente baas die bereid is met hem hieraan te werken.

Tot zover is gebleken is Guus lief voor kinderen maar het is niet bekend hoe hij op andere huisdieren reageert. Bij voorkeur zouden we Guus dan ook alleen plaatsen, zodat hij alle aandacht krijgt om te leren hoe het allemaal werkt als hond.


Resa (Herplaatst in Februari 2017)

Resa bij haar nieuwe vriend Coco thuis:

resa-in-haar-nieuwe-thuis

Resa:

Roepnaam : Resa Leeftijd nu : 20 maanden
Geslacht : Teef Stamboom : Ja
Resa is een gezond, zachtaardig, aanhankelijk maar een tikkeltje onzeker dametje. Buiten haar vertrouwde omgeving is ze momenteel niet bekend met veel dingen omdat er nog niet veel op haar pad is gekomen, maar op bekend terrein komt ze je vriendelijk en vrolijk begroeten. Resa heeft een tijdje in huis gewoond maar woont nu in een kennel en er zal daarom wat tijd en geduld in moeten worden geïnvesteerd om haar met alles bekend te maken.

Doordat Resa wat voorzichtig is denken wij dat ze erg veel heeft aan een stabiele reu waar ze zich dan aan kan spiegelen maar is in ieder geval een baasje nodig met wat geduld. Hoewel Resa niet met andere honden heeft samengewoond heeft ze zich ook zeker nooit dominant tegen andere honden gedragen.

Er word een ander huis gezocht voor Resa omdat de eigenaren hebben besloten haar niet in te zetten voor de fokkerij maar haar een plek te gunnen waar ze volop aandacht krijgt.


Guus (Herplaatst in Februari 2017)

Guus in zijn nieuwe thuis:

Guus:

Roepnaam : Guus Leeftijd nu : 5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Guus is een gezonde en vriendelijke reu. Hij is rustig van karakter en luistert goed. Het is niet bekend hoe Guus reageert op andere honden in huis maar buitenshuis is hij erg vriendelijk naar andere honden. In het pension waar hij tijdens vakantie verblijft speelt hij graag met andere honden.

Doordat hij vaak in de tuin verblijft als hij alleen thuis is, is hij veel bewegingsvrijheid gewend. Guus woont momenteel in een gezin met jonge kinderen en hij is hier echt heel lief voor. Helaas kunnen ze hem niet meer de aandacht geven die hij wel verdiend en daarom zijn ze op zoek naar een andere plek voor hem.


Sophie (Herplaatst in Februari 2017)

Roepnaam : Sophie Leeftijd nu : 1,5 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde teef Stamboom : Ja
Sophie is een vrolijke en enthousiaste dame. Ze leeft momenteel met andere honden samen en dit geeft dan ook geen enkel probleem. Ze is niet bekend met andere huisdieren. Ze is gewend om soms even alleen thuis te blijven maar kan hierbij soms helpen met het uitpakken van de post.

Ze heeft netjes haar cursussen met goed gevolg doorlopen. Gezien haar leeftijd heeft ze natuurlijk nog wel sturing en leiding nodig. Sophie heeft een actief karakter en vind het erg leuk om bezig en in beweging te zijn.

Door gezondheidsredenen van de eigenaar is het helaas niet mogelijk dat Sophie bij hen blijft wonen. Daarom zijn we op zoek naar een plek waar ze lekker haar energie kwijt kan.


Moos (niet meer beschikbaar sinds Februari 2017)
De eigenaren hebben aangegeven toch liever zelf een plaatsje te zoeken voor Moos.
Wij wensen Moos alle geluk toe.

Roepnaam : Moos Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Gecastreerde reu Stamboom : Ja
Moos is een lieve hond die erg mens gericht is, hij vind het heerlijk om te kroelen en laat dit dan ook geregeld merken. Omdat Moos vanaf pups af aan is opgegroeid in zijn eigen roedel met 2 andere honden gaat dit prima, buiten accepteert hij echter geen enkele andere honden (valt ook daadwerkelijk uit naar andere honden) en hij wordt dan ook niet bij andere honden geplaatst.

De eerste 2 jaar zijn er cursussen gedaan met Moos en hij vond dit erg leuk om te doen. Daarna begon hij dus zijn dominantie te tonen en omdat hij zodra hij los was begon te corrigeren zijn ze ook gestopt met de cursus. Hoewel Moos geen andere huisdieren in huis gewend is ging het goed met katten bij de oppas, loslopende kippen waren geen succes.

Vanaf jongs af aan krijgt Moos vers vlees, bij voerswisselling kreeg hij direct last van zijn darmen. De eigenaren denken dat hij last heeft van de granen en wellicht kan men nog proberen over te stappen op een graanvrije brok.

De reden dat de eigenaren tot de voor hen erg moeilijke beslissing zijn gekomen om Moos te herplaatsen is omdat hij probeert de baas te spelen over hun 1,5 jarige kindje. Begeleiding van een gedragstherapeut heeft hierbij helaas niet mogen helpen.

Voor Moos zijn we dus op zoek naar een huis zonder kinderen en andere honden zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan. Een huis waar hij veel aandacht krijgt en wellicht nog actief met hem gewerkt word in een cursus waar er geen directe confrontatie is met andere honden maar hij wel lekker zijn energie kwijt kan. Een plek waar hij niet teveel andere honden tegenkomt met uitlaten of in ieder geval bij een ervaren baas die goed met dit gedrag overweg kan.


Dolf (Herplaatst in December 2016)

Dolf bij zijn nieuwe eigenaren:

Dolf:

Roepnaam : Dolf Leeftijd nu : 22 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Dolf is een lieve, nieuwsgierige en enthousiaste jonge reu. Hij heeft een jaar hondentraining gehad en is erg vriendelijk maar nieuwsgierig naar andere honden. Dolf was op de cursus ook erg leergierig en vond dit hartstikke leuk om te doen. In huis heeft hij nooit met andere honden samengeleefd maar wij vermoeden bij een juiste match hierin geen problemen. Hij jaagt wel graag de katten weg en het lijkt ons dan ook geen goed idee hem voor te stellen aan een kat als nieuwe huisgenoot.

Dolf is gewend om in een buitenhok of tweede woonkamer te verblijven als hij alleen thuis is. Hij is hier netjes zindelijk en heeft tot dusver (buiten een kussen toen hij jong was) niets kapot gemaakt. Als pup in het nest is Dolf wat ziek geweest waardoor hij niet is uitgegroeid tot supergrove hond maar nadat hij daarvan hersteld was heeft hij nergens meer last van gehad en is dus verder helemaal gezond.

Hij woont momenteel in een gezin met kinderen en is erg gek op hen. Helaas blijkt één van de baasjes van het gezin erg allergisch te zijn en daarom verblijft hij nu veel in zijn buitenverblijf. Ook door wijziging in het werk kunnen de eigenaren hem niet meer de aandacht geven die hij verdient. Ze merken dat hij het contact en het vele aandacht echt mist en hebben daarom besloten dat het voor Dolf beter is als hij gewoon weer binnen in een gezin opgenomen kan worden.

Dolf is dus op zoek naar een gezellig gezin waar hij bij in huis mag wonen. Een thuis zonder katten, met baasjes die begrijpen dat een jonge hond nog wel enthousiast kan zijn en daardoor toch ook nog opgevoed moet worden maar bovenal een liefdevolle plek waar hij weer lekker de aandacht krijgt die hij verdient.


Boelie (Herplaatst in November 2016)

Boelie in zijn nieuwe thuis met zijn nieuwe vriendin:

Boelie:

Roepnaam : Boelie Leeftijd nu : 19 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Boelie heeft een beetje pech gehad, zijn eerste eigenaren moesten helaas wegens ernstige ziekte bij hen zelf afstand van hem doen. Hij is toen opgevangen door een vrouw waar hij nu enkele weken verblijft en die vaker bijspringt in opvang bij noodsituaties. Ze heeft nu na een paar weken een goede indruk van Boelie en is daarom op zoek naar een plekje waar hij de rest van zijn leven kan blijven.

Boelie is een lieve, vriendelijke reu die met alle honden goed overweg kan, zowel binnenshuis als buitenshuis. Hij is ook paarden gewend, zijn reactie op katten is niet bekend.

Recentelijk is Boelie helemaal gezond verklaard. Hij heeft echter ooit wel een allergische reactie gehad op een enting dus hier moet erg voorzichtig mee worden omgegaan.

Het is een rustige stabiele maar krachtige reu, die gezien zijn leeftijd natuurlijk nog wel sturing nodig heeft.


Jim (Herplaatst in November 2016)
Op het moment dat we te horen kregen dat ‘onze kandidaten’ geen geschikte match bleken voor Bo (zie hieronder) kregen we de aanmelding van Jim binnen. Dit bleek gelijk wel een succesvolle match en daardoor is Jim, zonder bij ons als oproep online te verschijnen, bij deze mensen en zijn nieuwe vriendin Zoe geplaatst.

 Jim in zijn nieuwe thuis bij vriendin Zoe:

jim-en-zoe

Jim:

Roepnaam : Jim Leeftijd nu : 16 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Jim is een jonge vriendelijke reu die is opgegroeid met katten en samen kan met andere honden. Omdat de eigenaren helaas moeten verhuizen naar een woning waar weinig ruimte en ook weinig tijd is voor hem denken de eigenaren dat het beter is als hij ergens meer aandacht en liefde krijgt.

Bones (Blijft toch bij zijn eigenaar)

Roepnaam : Bones Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Gecastreerde reu Stamboom : Ja
Bones is een 3,5 jarige gecastreerde reu die op zoek is naar een ander baasje. Hij heeft de eerste 3 jaar bij de fokker gewoond en is daarna verhuisd naar het gezin waar hij nu leeft.

Hij kan goed een tijdje alleen zijn en heeft verder geen cursussen gevolgd. Bones houd van rust om zich heen en wordt daarom niet bij een gezin met jonge kinderen of bij andere honden geplaatst. Omdat hij buiten weleens uitvalt naar andere honden kan hij niet bij zijn huidige eigenaar blijven.


Bo (Herplaatst in Oktober 2016)
Helaas bleek ‘onze’ kandidaat niet de juiste match maar toch heeft Bo inmiddels een nieuw baasje gevonden. We wensen Bo veel geluk bij zijn nieuwe baasje!

Roepnaam : Bo Leeftijd nu : 9 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Bo is een lieve, zachtaardige 9 jarige reu. Hoewel niet heel Bo zijn verleden bekend is (hij is 1,5 jaar geleden uit een situatie weggehaald waar hij 12 uur per dag alleen zat) kent Bo toch best een aantal basiscommando’s. Hij trekt niet aan de riem en kan ook los meelopen. Ook naar andere honden is hij niet vervelend en hij is gewend om samen in huis met een kat te wonen.

Ook naar kinderen is Bo ontzettend lief. Hij kan ook best even alleen thuis zijn maar gezien zijn verleden vinden we eigenlijk dat hij lang genoeg alleen is geweest en daarom willen we dit natuurlijk zoveel mogelijk vermijden.

Bo is door de dierenarts onderzocht en nog helemaal gezond bevonden!


Max (Herplaatst in Oktober 2016)
Na een vrij lange periode waarin een paar kennismakingen en persoonlijke tegenslagen zijn geweest, is Max inmiddels verhuisd naar zijn nieuwe eigenaren.

Max bij zijn nieuwe eigenaar:

Max:

Roepnaam : Max Leeftijd nu : 17 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Max is een kereltje die helaas op deze jonge leeftijd al een rugzakje meedraagt. Zijn verleden veroorzaakt momenteel onzekerheid en het angstig zijn naar mannen toe. De onzekerheid komt naar boven bij bijvoorbeeld drukte (bezoeken van school of winkelcentrum, vriendjes van de kinderen die komen spelen) en hij kruipt dan (trillend) weg onder tafel.  Ook als er bijvoorbeeld aangebeld word is hij wel nieuwsgierig maar houd echt zijn afstand.
Er word wel heel duidelijk gemerkt dat Max zijn gedrag totaal veranderd als er andere honden (bij) zijn. Hij komt dan uit zijn schulp, ontspant meer en word dan ook veel vrijer in omgang. Over het algemeen kan hij het met de meeste honden erg goed vinden, hij is dan erg enthousiast en wil graag spelen en ontpopt zich dan tot een vrolijke hond. In huis gedraagt hij zich verder netjes, hij is rustig en houd van bij je zijn en kroelen. Max heeft geen cursus gehad en heeft daarom ook moeite met het begrijpen van commando’s.Omdat Max momenteel in een huis met 3 kinderen woont waar regelmatig vriendjes komen spelen heeft zijn baasje besloten om een rustiger plekje voor hem te vinden. We zijn dus op zoek naar een relatief rustig thuis waar men de tijd neemt om hem rustig te leren kennen en hem de benodigde/gewenste commando’s aan te leren. Ook denken wij dat het zeer gunstig is als Max een voorbeeld kan nemen aan een volwassen, stabiele hond in huis.

Elsa (Herplaatst September 2016)

Elsa in haar nieuwe thuis:

Elsa:

Roepnaam : Elsa Leeftijd nu : 17 maanden
Geslacht : Teef Stamboom : Ja
Elsa is een redelijk actieve dame en eigenlijk altijd wel te porren voor een spelletje. Ze is gek op water en zwemt dan ook erg graag. Elsa is ook erg nieuwsgierig en loopt het liefst de hele dag achter je aan om te kijken wat je aan het doen bent. Deze lieve dame vind het ook heerlijk om met je te knuffelen.

Helaas is het voor Elsa niet mogelijk om met andere honden in huis te leven en dat is dan ook de reden dat er een andere plaats voor haar word gezocht. Op straat is ze enkel nieuwsgierig naar andere honden en gemakkelijk af te leiden zonder dat ze uitvalt. Elsa heeft een aantal cursussen met goed gevolg afgelegd en ze vind dit dan ook erg leuk om te doen.

We zijn dus op zoek naar een plek waar ze zonder andere honden haar eigen vrolijke zelf kan zijn zonder dat ze hoeft te concurreren.


POEKIE (Herplaatst September 2016)

Gezien er meerdere aanmeldingen waren voor leeftijdsgenootje Elsa (waar op het moment van deze aanmelding al afspraken voor waren gemaakt tussen eigenaar en een geinteresseerde) hebben wij eerst deze mensen benaderd om te kijken of er interesse was in Poekie. Dit bleek direct een goede match en Poekie is inmiddels al verhuisd naar haar nieuwe adres! Wij wensen Poekie veel geluk in haar nieuwe gouden mandje!

Diva (Poekie heet nu Diva) op haar nieuwe adres:

diva-in-haar-nieuwe-thuis

Poekie:

Roepnaam : Poekie Leeftijd nu : 17 maanden
Geslacht : Teef Stamboom : Nee
Poekie is een hele lieve dame die goed kan met andere honden en katten. Wegens scheiding kan zij tot grote spijt van de bazin niet mee verhuizen naar een nieuwe woning.

JAZZY (Niet meer beschikbaar sinds Augustus 2016)
We kregen van de eigenaar bericht dat Jazzy niet meer beschikbaar is voor herplaatsing.

Roepnaam : Jazzy Leeftijd nu : 7 jaar
Geslacht : Gesteriliseerde teef Stamboom : Ja
Jazzy is een 7-jarige dame die is opgegroeid met kinderen en een kat in huis. Sinds de laatste paar jaar heeft Jazzy wat moeite met sommige andere honden, wellicht dat het reageren gevoed word door de onzekerheid van de baas. Over het algemeen is ze ook goed rustig te houden als ze buiten andere honden tegenkomt.

Na een operatie aan haar slijmvliezen heeft Jazzy ook licht urineverlies. Medicatie hiertegen is nog niet geprobeerd en zal dit probleem wellicht verminderen of helemaal verhelpen!

De eigenaar van Jazzy vind het erg moeilijk om haar te moeten plaatsen maar kan haar niet meer de tijd en aandacht geven die deze lieve dame wel verdiend.


RAIKO (Overleden in Juni 2016)
Volgens het asiel waar Raiko verbleef ging zijn gezondheid dusdanig achteruit zodat hij niet meer geplaatst kon worden. Ondanks dat we ook berichten hebben gehad dat dit niet juist is, had het asiel al besloten en is Raiko ingeslapen. Rust zacht Raiko.

Roepnaam : Raiko Leeftijd nu : 8 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Raiko is een lieve kerel die erg op mensen gericht is. Hij houd erg van kinderen al is hij, zoals de meeste bullmastiffs, groter als hij zelf denkt en kan daardoor soms wat lomp uit de hoek komen. Verder houd Raiko erg van knuffelen.

Wat betreft andere honden heeft Raiko de voorkeur voor vrouwen, maar hij moet er wel een klik mee hebben anders gaat het niet werken. Ook voelt hij een haat liefde verhouding voor katten, alleen zonder de liefde zodat samenwonen met katten geen optie is.

Raiko kon door omstandigheden van de eigenaar helaas niet bij hem blijven. Eerdere pogingen om hem te herplaatsen zijn helaas niet gelukt omdat hij dan niet altijd zindelijk blijkt. In het asiel waar hij nu verblijft is hij dit echter wel, mits er geen veranderingen in zijn voeding plaatsvinden.

Raiko is dus op zoek naar een plek waar hij weer heerlijk van een knuffelachtig leventje kan genieten want ondanks dat hij al wat ouder is verdient hij toch een leuker leventje als het asiel hem bieden kan.


WILLEM (Herplaatst in Juni 2016)

Roepnaam : Willem Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Gecastreerde Reu Stamboom : Ja
Willem is een echte mensenvriend en geniet echt van aandacht van zijn baasjes maar ook van andere mensen. In huis is hij, naast de gewone dagelijkse beweging en wat spelen natuurlijk, lekker rustig. Hij kan eventjes alleen thuis zijn en het hebben van een wisselend dagritme is ook geen probleem. Willem is bekend met de basiscommando’s en luistert over het algemeen dan ook goed.

Op dit moment woont Willem in een omgeving waar veel honden wonen. Doordat Willem met name met kleine, opdringerige hondjes veel moeite heeft raakt hij hierdoor erg gestrest en kan het zijn dat hij daardoor uitvalt aan de riem. Dit is niet bij alle honden het geval, met name met teven die hem rustig benaderen kan hij gewoon leuk spelen.

Willem heeft een wat gevoelige maag maar met de brokken die hij nu krijgt gaat het hartstikke goed.

We zijn voor Willem op zoek naar een plek waar minder honden in zijn omgeving wonen en hij dan ook rustiger en met minder stress lekker kan genieten van zijn wandeling. Willem zoekt een baas met wat ervaring en eventueel alleen een rustige, vrouwelijke hondgenoot waar dan natuurlijk wel echt een klik mee moet zijn.


 DONNA (Herplaatst in Maart 2016)

Donna in haar nieuwe thuis:

Donna:

Roepnaam : Donna Leeftijd nu : 6,5 jaar
Geslacht : Teef Stamboom : Ja
Donna is een lieve dame die gewend is aan kleine kinderen in huis. Ze kan goed met andere honden, in huis maar ook buitenshuis. Aan andere (huis)dieren is ze op dit moment niet gewend.

Ze heeft een puppycursus gedaan en luistert nog steeds erg goed.

De eigenaren van Donna kunnen wegens gezondheidsredenen niet meer voor haar zorgen en we zijn daarom op zoek naar een ander thuis voor haar.


HUMMER (Herplaatst in April 2016)
De eigenaren hebben zelf nog een goed thuis voor Hummer gevonden.

Roepnaam : Hummer Leeftijd nu : 19 maanden
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Hummer is een lieve reu die naar andere honden toe erg dominant is. Hij is op zoek naar een thuis zonder andere honden.

Hummer is opgegroeid met kinderen. Helaas blijkt de jongste allergisch te zijn en daarom zijn we voor Hummer op zoek naar een ander thuis.


SAM (Overleden in maart 2016)
Helaas begon Sam rare/afwijkende verschijnselen te vertonen in het opvangadres waar hij verbleef. Zij hebben toen besloten, omdat herplaatsen niet meer tot de mogelijkheden behoorden, om hem te laten inslapen. Rust zacht Sam.

Roepnaam : Sam Leeftijd nu : 3 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee (kruising)
Sam is een bullmastiff kruising van 3 jaar. Sam heeft al een aantal eigenaren gehad en is vervolgens van opvangadres naar opvangadres verhuisd. Hij verdient daarom nu een plek waar hij altijd mag blijven.

Het is een hele lieve vriendelijke en enthousiaste hond die bij het laatste opvangadres nog veel heeft geleerd met betrekking tot omgang met kinderen en andere huisdieren. Mits er op een goede manier kennis gemaakt word kan hij samen met een teefje wonen. Hij is een echte knuffelkont en gek op aandacht.

Buitenshuis zal er echter heel hard met hem gewerkt moeten worden. Naast dat hij heel enthousiast is aan de riem valt hij dan ook uit naar andere honden. Aangezien Sam al veel veranderd is op andere punten door intensieve training is ook dit misschien nog af te leren maar ervaring is dus noodzakelijk.
We zijn dus op zoek naar een plaats waar Sam voor altijd mag blijven, waar hij een duidelijke, consequente opvoeding krijgt en bereid is veel tijd en training met hem te doen.


HARLEY (Herplaatst in Februari 2016)
Toen wij contact zochten met de eigenaar van Harley bleek dat hij hem al herplaatst had via/bij de fokker.

Roepnaam : Harley Leeftijd nu : 5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Ja
Harley is een lieve reu die prima met andere honden overweg kan. Hij leeft momenteel samen met een cairn terrier en zij verblijven regelmatig in een buitenkennel. Maar ook binnen gedraagt hij zich als een echte heer en is zelfs erg aanhankelijk. Verder is hij ook kinderen in huis gewend en hij zal dan ook gemist worden.

Harley heeft een puppycursus gehad en gedraagt zich ook netjes aan de riem. Helaas heeft hij wel wat gevoelige darmen wat opspeelt als hij iets anders als zijn eigen voeding krijgt maar dit is dus goed beheersbaar door enkel zijn eigen voeding te geven.

Het bedrijf van de eigenaren van Harley is echter flink gegroeid en daardoor hebben ze helaas geen tijd meer voor hem. We zijn daarom op zoek naar een plek waar Harley weer lekker gezellige aandacht krijgt.


 LAIKA (Herplaatst in Februari 2016)

Laika in haar nieuwe huis:

Laika:

Roepnaam : Laika Leeftijd nu : 5 jaar
Geslacht : Teef Stamboom : Nee
Laika is een zachtaardige en aanhankelijke dame. Onder andere doordat er weleens een hond(je) is blijven logeren bewijst dat ze wel met andere honden overweg kan. Op straat kan het zijn dat ze, met name kleine hondjes, niet altijd mag. Laika kan absoluut niet met katten overweg.

Ze is gewend om haar energie kwijt te kunnen in de tuin en tijdens een wandeling. Helaas kan haar eigenaresse wegens gezondheidsredenen haar deze afleiding niet meer voldoende geven en daarom zijn we op zoek naar een plek waar ze weer haar vrolijke zelf kan zijn en haar energie kwijt kan in een wandeling.


  BEER (ex-broodfok reu) (Herplaatst in Januari 2016)

Beer in zijn nieuwe thuis:

Beer toen hij net opgehaald was bij de fokker:

Roepnaam : Beer Leeftijd nu : 10 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Deze kerel is een 10 jaar oude reu die gered is uit de broodfok. Hij heeft 10 jaar lang enkel in een hokje geleefd en dat is hem ook echt af te zien. Gelukkig hadden we na een noodoproep voor deze man al snel mensen bereid gevonden die hem wilde opvangen! Op dat moment wisten we echter nog niet veel van hem maar het blijkt nu om een kruising bordeauxdog / bullmastiff of iets in die richting te gaan. Gelukkig vinden zijn nieuwe eigenaren dat geen enkel bezwaar en waren ze toch nog bereid hem op te vangen.

Vanaf nu gaat deze kerel die nooit een naam heeft gekregen door het leven als Beer! Beer is natuurlijk nog niets gewend maar is ontzettend lief, dankbaar en reageert goed op nieuwe dingen. Helaas is Beer zijn gezondheid niet optimaal, hij heeft bijvoorbeeld een aantal flinke open wonden, maar doordat er nooit naar hem is omgekeken en nooit medisch gezien voor hem gezorgd is kan dat ook niet anders. Hij krijgt nou alle aandacht en veel liefde en er word goed voor hem gezorgd!


  SPARTA (Herplaatst in Januari 2016)
In verband met de verhuizing blijkt Sparta al overgebracht te zijn naar een asiel vanwaar hij inmiddels is geplaatst.

2015-11 Sparta (reu)

Roepnaam : Sparta Leeftijd nu : 3,5 jaar
Geslacht : Reu Stamboom : Nee
Sparta is een vriendelijke reu die graag met kinderen speelt. Sparta is gewend om buiten te verblijven in zijn ren en buitenhok, het is daarom ook niet bekend hoe hij op andere honden in huis reageert. In het pension waar hij in vakantieperiode verbleef kon hij wel met andere honden overweg en wellicht dat dit met een goede introductie en begeleiding dan ook geen probleem hoeft te zijn.Sparta is op zoek naar een ander thuis in verband met een verhuizing waarbij hij helaas niet mee kan.

SHADOW (Herplaatst in November 2015)

Shadow in haar nieuwe thuis:
2015-11-07 Shadow in her new home2015-11-10 Shadow in her new home
Shadow:
2015-07-14 Shadow2015-08-07 Shadow (3)

Roepnaam : Shadow Leeftijd nu : 15 maanden
Geslacht : Teef Stamboom : Ja
Shadow is een vrolijke, speelse dame die graag een tennisballetje apporteert. Daarnaast is ze gek op water en kan zomers urenlang bezig zijn in een zwembadje in de tuin.

Helaas kan Shadow niet met andere honden in huis wonen. Omdat ze ook een wat onzeker karakter heeft zijn andere honden voor haar moeilijk te begrijpen. Buiten haar terrein reageert ze niet direct op andere honden en is ze desgewenst makkelijk af te leiden. We zijn daarom op zoek naar een plek waar ze alle rust om haar heen heeft wat betreft andere huisdieren, waar ze duidelijkheid krijgt maar natuurlijk ook de aandacht die ze verdiend.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Al reeds enkele jaren bestaat het door Greetje genomen initiatief Bullmastiff Herplaatsing. Vanaf november 2015 is dit voortgezet door Viola en Anneloes. Voor eerdere door Greetje georganiseerde succesvolle herplaatsingen kunt u kijken op: http://bullmastiffherplaatsing.blogspot.nl/.

Advertenties